2017. július 08. szombat


Keresés

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Két daru emelte a magasba a csuklós Ikarust Fehérváron

A székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség gyakorlatán a teheremeléssel összefüggő továbbképzést rendeztek a szakemberek. Az autóbuszokat, tehergépjárműveket érintő baleseteknél előforduló műszaki mentési, daruzási feladatokat hajtjották végre a tűzoltók. A gyakorlaton a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett.
A gyakorlathoz a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. egy forgalomból kivont, leselejtezett Ikarus 280-as csuklós autóbuszt biztosított. A közlekedési társaság Börgöndi úti telephelyén a képzés első felében a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon állomásozó Faun Tadano ATF 60-4 daruval kétféleképpen – a tetején, majd az alváznál átkötve - emelték meg a körülbelül tíz tonnás, motor nélküli busz első felét. A képzésen részt vett a katasztrófavédelem tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokságának Faun Tadano BKF 35-4 típusú daruja is, amely a fehérváriak feladata után az autóbusz hátsó részét emelte a magasba, majd eresztette vissza. Ezt követően a két daru együtt emelte meg a csuklós járművet, és helyezte át az emelőgépek túlsó oldalára.
 
A képzés zárásaként a tatabányai hivatásos tűzoltók bemutatták a daruval történő emelve vontatást, majd a székesfehérváriak az úgynevezett „Vetter” emelőpárnákkal emelték meg a busz középső tengelyét.
 
További képek: