2017. július 08. szombat


Keresés

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Megnyílt az új autóbusz állomás Móron

Az összefogásnak és egy sikeres pályázatnak köszönhetően javulnak a közösségi közlekedés feltételei a Móri Kistérségben. A közösségi közlekedés fejlesztésére Mór Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez (KDRFÜ), és az Európai Unió által támogatást nyert. „A közösségi közlekedés feltételeinek javítása a Móri kistérségben” KDOP-4.2.3-11-2012-0005 – című projektre benyújtott pályázaton Mór Város Önkormányzata a járási önkormányzatokkal (Bodajk, Bakonycsernye, Balinka, Csákberény, Isztimér, Kincsesbánya, Magyaralmás, Pusztavám, Söréd) konzorciumban 399,97 millió forint támogatást kapott.

 

A saját erővel kiegészítve több, mint 500 millió forintból valósult meg közel 5000 négyzetméteren az új autóbusz állomás, a környező településeken pedig modern buszmegállókat létesítettek. A pályázat során elkészült az új forgalmi épület, ahol jegyértékesítési irodákat és klimatizált várótermet alakítottak ki. Az autóbusz közlekedéshez kapcsolódóan az utasforgalom dinamikus kiszolgálását és tájékoztatását egy modern utastájékoztatási-rendszer kiépítésével fejlesztették. A GPS alapú rendszer az autóbusz tartózkodási helyéből megállapítja, és közli, hogy pontosan mikor érkezik az autóbusz. Az állomás június 1-jétől kezdi meg működését.

 

Kapcsolódó cikk: