2018. október 09. kedd


Keresés

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Ivóvíz az utasoknak a várótermekben

Ivóvíz vételezési lehetőséget alakított ki a közlekedési központ több Komárom-Esztergom és Fejér megyei autóbusz-állomáson. Az utasok számára fenntartott várótermekben Székesfehérváron, Tatabányán, Dunaújvárosban, Tatán és Komáromban az ivóvízhálózatra kötött vízautomatákat telepített a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., melyhez egyszer használatos poharakat is biztosít a szolgáltató. A nyári időszakban így az utazóközönség díjtalanul, kulturált körülmények között juthat frissítőhöz. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján régiós szinten egy hét alatt több ezer pohárnyi vizet vételeztek az utasok az autóbusz-állomásokon.

Új autóbusz-állomás épül Kisbéren

A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. saját finanszírozásában építi át a jelenlegi, elavult autóbusz-állomást a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A munkálatok augusztus 1-jén kezdődnek meg, majd az időjárástól függően az év végéig, illetve tavaszig fejeződnek be. A 100 millió forint értékű beruházás során a kivitelezők két ütemben elbontják a jelenlegi, korszerűtlen, 1970 óta használt épületeket, melyekben évekkel ezelőtt kénytelen volt lezárni a szolgáltató a várótermet annak korszerűtlensége és rongáltsága miatt. Az első tervek 2000-ben készültek az új autóbusz-állomásra, melyeket azóta többször modernizáltak, bővítettek. A napi 220 induló- és érkező autóbuszjáratot és közel 3000 utast kiszolgáló létesítmény összesen 2031 négyzetméteres területen fekszik. Az idős, de egészséges, árnyat adó fák megmaradnak, és újabb zöldfelületek alakítanak ki. Az új épület hasznos alapterülete 102 négyzetméter lesz. 
A terveket Siklósi József Ybl-díjas építész, vezető tervező készítette.

A KNYKK Zrt. a nemzetközi díjazottak között

SAP - három betű, amely leegyszerűsítve egyrészt eredményesebb működést, másrészt pedig két hazai, közlekedésben érintett társaság nemzetközi sikerét fémjelzi idén júniustól. A világ vezető integrált vállalatirányítási rendszere az adott gazdasági társaság teljes vállalati folyamatát lefedő programcsomag. Az SAP Quality Awards versenyén az idén három kategóriából kettőben magyar társaság érdemelt ki arany minősítést. A megvalósult SAP rendszerbevezetéseik alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK Zrt.) és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) pályázata tizennégy ország jelentkezői közül végzett a dobogó legfelső fokán - ezzel pedig az európai, közel-keleti és afrikai győzteseinek rendezett versenyen is megmérettetnek majd.

Bővebben...

Fiatalodik Székesfehérvár autóbusz flottája

Április közepéig 11 db szóló és 3 db csuklós autóbusz áll forgalomba Székesfehérváron. A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. összesen 546 millió forintért vásárolta saját forrásból a tizennégy használt Mercedes Citaro-t, amiket ma délelőtt adott át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Németh Tamás, a KNYKK Zrt. vezérigazgatója.

Bővebben...

Elkerülhetetlen ütközés az autóbusszal

Halálos közúti baleset részese volt pénteken (01. 08.) a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. autóbusza. A különjáratban közlekedő autóbusz Tatáról Naszály felé haladva egy segédmotor kerékpár előzését végezte, amikor a motoros - az eddigi információk szerint - jelzés nélkül balra kanyarodott, így a busz jobb elejével ütközött. Az autóbusz számára elkerülhetetlen ütközésben a motoros életét vesztette. A helyszínelés idején több órára lezárták a Tata és Naszály közötti útszakaszt. A buszvezető 38 esztendős, tapasztalt sofőr, aki 15 éves vezet autóbuszt, illetve korábban kamiont. A közlekedési társaságnál tavaly május óta dolgozik. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Autóbuszt vezet és ajándékot oszt a dunaújvárosi télapó

A helyi gyerekek már jól tudják, hogy december 6-án érdemes figyelni a dunaújvárosi autóbuszokat, hiszen maga a Télapó is tud buszt vezetni, sőt ajándékokkal érkezik ezen a napon. Érdemes verssel, dallal készülni azoknak a gyerkőcöknek, akik vasárnap a Dunaújváros Bagolyvár végállomásról 15,30, 16.30  és 17,30-kor induló Mikulás járattal szeretnének utazni. Ők a Télapó ajándékaival és egy vidám utazással gazdagodhatnak. A 40-es  jelzésű busz útvonalán közlekedő Mikulás járatra elsősorban a gyerekeket és kísérő apukájukat, vagy anyukájukat várják a szervezők. A zsúfoltság elkerülése érdekében a felnőtt, gyermek nélkül utazók nem vehetik igénybe a buszt.A Mikulás járat egyébként tisztán civil összefogással, a Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Matti Gumizóna, a Bo- Witt autómosó és kozmetika, a Teher Tibi költöztetés fuvarozás és a DSTV támogatásával közlekedik.

Vizsgálják a tragédia körülményeit Székesfehérváron

A rendőrség vizsgálja azt a balesetet, amely vasárnap (15.10.25.) történt Székesfehérváron, a Csíkvári úton. Egy idős nő holttestét találták az autóbusz megállóban. A 11-es helyi buszjárat délutános vezetőjét a rendőrök állították meg a helyszínen. Mivel az autóbuszvezetőnek ez volt az első járata ezen a napon, a délelőttös kollégát is visszarendelte a közlekedési társaság ügyeletese.

Bővebben...

Tucatnyi KNYKK busz vett részt a migránsok utaztatásában

A magyar kormány köszönetet mondott a Volán társaságoknak a migránshelyzet kapcsán elvégzett többletfeladatokért. A kormány elismerte, hogy a közlekedési központok munkatársainak áldozatos és kitartó munkája nagymértékben hozzájárult a bevándorlási krízis okozta helyzet hatékony kezeléséhez, a társaságok munkavállalói ebben a kiélezett helyzetben is nagyszerű munkát végeztek.

Bővebben...

Két daru emelte a magasba a csuklós Ikarust Fehérváron

A székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség gyakorlatán a teheremeléssel összefüggő továbbképzést rendeztek a szakemberek. Az autóbuszokat, tehergépjárműveket érintő baleseteknél előforduló műszaki mentési, daruzási feladatokat hajtjották végre a tűzoltók. A gyakorlaton a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett.