2016. augusztus 22. hétfő


Keresés

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Újabb használt autóbuszok kerültek Székesfehérvárra

Már szállítja az utasokat az a hat autóbusz, amelyet még tavaly év végén szerzett be a helyi közlekedési társaság összesen nettó 109 millió forint értékben. Ezzel a fejlesztéssel a legidősebb járművek helyére korszerű, használt autóbuszok kerülnek – mondta el Székesfehérvár polgármestere és az Alba Volán jogutódjaként működő KNYKK Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatóján. 
A mostani beszerzéssel folytatódik az a modernizációs program, melynek elsődleges szempontja a környezeti terhelés csökkentése. A székesfehérvári helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok átlagéletkora másfél évvel csökken (14,9-ről 13,4-re).
Ezt megelőzően legutóbb 2009-ben hét, majd 2011-ben pedig egy használt autóbuszt vásárolt a vállalat, amelyek azóta is Székesfehérvár helyi közlekedésében teljesítenek szolgálatot.  A most forgalomba álló 4 csuklós és 2 szóló kivitelű autóbusz már ezekben a napokban is gondoskodik a kényelmes utazásról. A buszok típusa: Mercedes Citaro O530 és O530G. A járművek automata sebességváltóval és korszerű, EURO 3-mas motorral felszereltek.  
 
Székesfehérvár helyi közösségi közlekedése számokban:
- résztvevő autóbuszok száma: 50 
- összesen teljesített km/hó (átlagos): 254.400 km
- járatok száma/hó: 1114
- utazások száma/hó (átlagos): 1.958.000
 
Január végén került sor az Alcoa cég új keréktermékgyártó üzemének avatására, amely fontos fehérvári beruházás – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. A partnerség jegyében Székesfehérvár Önkormányzata és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közös döntést hozott: a helyi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszokat fokozatosan az itt készülő modern alumínium kerékalkatrészekkel szerelik fel. 
Simon Zoltán, a KNYKK Zrt. igazgatóságának elnöke, az MNV Zrt. igazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta: sikerként könyveli el a társaság buszbeszerzését, amely tovább javítja a cég versenyképességét.
A most beszerzett autóbuszok az elmúlt hetekben a székesfehérvári helyi autóbuszok piros-kék színét kapták és felkerült rájuk az új közlekedési központ logója is. A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. a Fejér megyei Alba Volán és a Komárom-Esztergom megyei Vértes Volán jogutódjaként működik január elsejétől.