2018. október 10. szerda


Keresés

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Pótdíjak a városi (helyi) közlekedésben

...

Pótdíjak Székesfehérvár, Dunaújváros, Mór, Baracska és Nagykarácsony helyi közlekedésében:

Az utazási igazolványok, bérlet-igazolások és jogosultsági igazolások érvénytelensége esetén az utasnak a menetdíjon felül pótdíjat kell fizetnie.

Település neve Jármű beszennyezése esetén (Ft) Jegy nélkül, érvénytelen jeggyel történő utazás esetén (Ft) Pótdíj késedelmes megfizetése esetén (Ft) Bérlet bemutatási díj (Ft)
Székesfehérvár 2.000,- 3.000,- 5.000,- Az autóbuszon váltott menetjegy árának kétszerese
Amennyiben a felmutatáskor a bérletigazolvány száma a bérletszelvényre nem kerül rögzítésre, úgy azt a helyszínen pótolni lehet a gépkocsivezetőnél mindenkor megvásárolható helyi menetjegy árának levonása mellett.
Dunaújváros 500,- 2.000,- 5.000,- Aki bérletbemutatási kötelezettségének a megadott határidőn belül nem tesz eleget, az 3.500,- Ft pótdíjat, illetve 5.000,- Ft pótdíjat köteles fizetni. 3.500,- Ft pótdíjat köteles fizetni az az utas, aki a kiszabott 2.000,- Ft pótdíjat, illetve a kiszabott 500,- Ft pótdíjat 30 napon belül nem fizeti be.

Aki érvényes bérlettel rendelkezik, de azt a jegyellenőrzésnél felmutatni nem tudja, mentesül a pótdíj megfizetése alól, ha 3 munkanapon belül a szolgáltató által kijelölt helyen az érvényes bérletét bemutatja.

500,- Ft pótdíjat köteles fizetni, akinek a bérletjegye érvénytelensége abból adódik, hogy azon nem került feltüntetésre az igazolvány (vagy igazolás sorszáma), feltéve, hogy a pótdíjat a kiszabás helyszínén megfizeti.

Mór 1.000,- 3.000,- 6.000,- 50,-
Baracska 3.200,- 6.000,- 8.000,- -

...

Pótdíjak Tatabánya, Tata, Esztergom, Komárom, Oroszlány helyi közlekedésében:

A pótdíj összege 4.000 Ft:

  • ha az utas olyan bérlettel kíséreli meg az utazást, melynek értékszelvényére a bérletigazolvány (diákigazolvány) sorszáma nincs olvashatóan tintával ráírva, vagy a bérletigazolvány (diákigazolvány) nincs kitöltve, illetve érvényesítve,
  • ha az utas kézipoggyászként, csomagként nem szállítható tárgyat visz be az autóbuszba,
  • ha az utas, vagy a poggyásza, illetve az élő állata az autóbuszt beszennyezi.

A pótdíj összege 8.000 Ft:

  • ha az utas jegy nélkül, érvénytelen jeggyel, bérlettel, egyéb utazási igazolvánnyal utazik, vagy kedvezményt jogtalanul vesz igénybe,
  • ha az utas kutyát külön érvényes menetjegy nélkül szállít.

A pótdíj összege 12.000 Ft:

  • ha a fenti pótdíjak valamelyikét 30 napon belül nem egyenlítik ki.

1.300 Ft kedvezményezett pótdíjat köteles fizetni az, aki:

  • ellenőrzéskor bérletét felmutatni nem tudja, de azt 15 napon belül a kijelölt helyen bemutatja.

---