2018. október 09. kedd


Keresés

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Magunkról

...

A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság (rövidített nevén KNYKK Zrt.) 2012. november 19-én kezdte meg működését. Az Alba Volán Zrt. (8000 Székesfehérvár, Börgöndi út 14.) és a Vértes Volán Zrt. (2800 Tatabánya, Csaba u. 19.) 2014. december 31-én beolvadtak a KNYKK Zrt-be (2800 Tatabánya, Csaba u. 19.). A beolvadással a Volán társaságok 2014. december 31-én megszűntek, a KNYKK Zrt. 2015. január 1-től a Volán társaságok általános jogutódjaként látja el tevékenységét. Fejér megyében és Komárom-Esztergom megyében így az autóbusszal végzett közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásokat 2015. január 1-től kezdődően a KNYKK Zrt. végzi.

A KNYKK Zrt. alaptőkéje (jegyzett tőkéje) 4.434.592.000,- Ft. A társaság egyszemélyes, zártkörűen működő részvénytársaság, tulajdonosa a Magyar Állam, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja.

A KNYKK Zrt. szervezete forgalmi, műszaki és gazdasági igazgatóságokból, valamint személyszállítási- és járműjavító üzletágakból, azokon belül pedig üzemekből áll. Az igazgatóságok feladata az üzletágak, üzemek összehangolt irányítása, tevékenységük szakmai támogatása. A szolgáltató tevékenységek végrehajtása a személyszállítási- és járműjavító üzletágak, üzemek feladata. A részvénytársaság munkavállalóinak létszáma mintegy 1600 fő.

Szervezeti felépítés >>

A KNYKK Zrt. működési területe Komárom-Esztergom megyére és Fejér megyére terjed ki. A KNYKK Zrt. alaptevékenysége az autóbusszal végzett személyszállítás. A szolgáltatást a részvénytársaság két (megyénként egy-egy) személyszállítási üzletága látja el. Az utasok kiszolgálásának térségi központjai a Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Móron, illetve Tatabányán, Tatán, Komáromban, Esztergomban és Kisbéren elhelyezkedő autóbuszállomások. A helyközi (országos, regionális és elővárosi) személyszállítás hálózata biztosítja Fejér megye és Komárom-Esztergom megye mintegy 180 településének és a megyékkel határos környező térségek autóbusz-közlekedési ellátását. A távolsági (országos) autóbuszjáratok Magyarország távol eső részeivel teremtik meg a Középnyugat-magyarországi Régió közúti tömegközlekedési kapcsolatát. Az önkormányzatokkal kötött közszolgáltatás szerződésekben foglalt feltételek szerint a KNYKK Zrt. biztosítja a városi (helyi) autóbusz-közlekedést Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Móron és Baracskán, valamint Tatán, Komáromban, Esztergomban és Oroszlányon. A menetrend szerinti forgalom sajátos formája a szerződéses járati közlekedés, amely – a gyakorlatban általában a munkásszállítás területén – a megrendelők speciális (egyedi szerződésben rögzített) elvárásait és igényeit elégíti ki. A menetrend szerinti közlekedésen kívül a KNYKK Zrt. különjárati tevékenységgel szolgálja a bel- és külföldi turizmus igényeit, valamint az egyéb megrendelői elvárásokat.

A személyszállítási szolgáltatások ellátásához szükséges – nagyságrendjét tekintve mintegy 540 darabból álló – saját üzemeltetésű autóbuszpark karbantartását, műszaki és esztétikai állapotának megóvását, új járművekkel történő pótlását a részvénytársaság hat telephelyén (Dorogon, Tatabányán, Oroszlányon, Móron, Székesfehérváron és Dunaújvárosban) működő járműjavító üzemek biztosítják. Feladatuk a járművek különböző technológiákban előírt rendszeres ellenőrzése, eseti javításainak, TMK műveleteinek és felújításainak elvégzése. A járműjavító üzemek munkája külső megrendelők részére végzett járműjavítási szolgáltatással egészül ki. A járműjavítással összefüggő egyéb tevékenységek a járművizsgáztatás, a gépjárműalkatrész kereskedelem, valamint az üzemanyag és egyéb anyag- illetve alkatrész értékesítés.

A KNYKK Zrt. a szolgáltatásai ellátása során az MSZ EN ISO 9001, az MSZ EN ISO 14001 és az MSZ EN ISO 50001 szabványoknak megfelelő integrált minőség-, környezet- és energiairányítási rendszert alkalmaz.

Minőség-, környezet- és energiairányítás >>

...

A KNYKK Zrt. főbb adatai és elérhetőségei:

 • Név: KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
 • Cím: 2800 Tatabánya, Csaba u. 19.
 • Levélcím: 2801 Pf. 126.
 • Telefon: +36 34/ 515-200
 • Fax: +36 34/ 515-212
 • Elektronikus kézbesítési cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Közönségszolgálati e-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • A társaság törvényességi felügyeletét ellátó szerv: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága
 • A társaság cégjegyzékszáma: 11-10-001682
 • A társaság adószáma: 24201975-2-11
 • A társaság statisztikai számjele: 24201975-7010-114-11
 • A társaság bankszámlaszáma: Erste Bank Zrt. 11600006-00000000-67533521

A részvénytársaság a hirdetményeit a jogszabályban meghatározott esetekben a Cégközlönyben, egyébként saját honlapján teszi közzé.
(A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az Interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével, így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.)

---